2011.09.19.
07:00

Írta: Rabbit

Hol vannak a szépségápolással foglalkozó (beauty) blogok?

A személyes érdeklődésen túl is számos oka lehet a szépségápolással foglalkozó blogok felkutatásának. A szépségápolás területén dolgozó marketingeseknek nem árt, ha képben maradnak a konkurencia termékeivel és aktivitásaival kapcsolatban, a pr-eseknek pedig ma már szorosan a munkájukhoz tartozik a bloggerekkel való kapcsolatépítés is.

A különböző szépség témájú blogokkal Dunát lehet rekeszteni, és immár nem csupán a külföldi blogokkal, de a hazaiakkal is. Itthon egyébként az elmúlt egy év jelentette a legnagyobb robbanást ezen a területen.

A blogszolgáltatók közül a Blogger/Blogspot volt az, amely magához vonzotta a legtöbb ilyen oldalt. Ennek az oka feltehetően az, hogy számos külföldi blogger is ezt a platformot válaszotta, illetve hogy a Google Kapcsolat révén könnyebben lehet kapcsolatokat és látogatottságot építeni.

Az alábbiakban azt tekintjük át, hogy hol érdemes elkezdeni a nézelődést, ha valaki meg szeretné ismerni a szépségápolással foglalkozó blogokat.

1. Bloggyűjtők, -keresők

Külföldi oldalak:

  • Blogrank: a Top50 beauty blogot listázza, sorrendjüket pedig a látogatottságuk és áttételesen a tartalmuk alapján állítja fel, pl. Google Page Rank, indexált oldalak, bejövő linkek szerint
  • Technorati: itt témákra kereshetünk, pl. "beauty", és rangsorolja a blogokat aktuális autoritás alapján
  • Konector: a szolgáltatás legnagyobb része fizetős, de a blogok listája elérhető

Hazai pálya:

  • Google Blog Search: magyar nyelven is lehet keresni, pl. arra, hogy "smink", a bal oldalon bekattintva a "kezdőoldalak" opciót

2. Blogrollok, -válogatások

Bár a blogroll egyre kevésbé divatos manapság, sok oldalon még mindig elérhetők a kedvenc linkek. Ami a külföldieket illeti, remek válogatás található pl. az Allure.com Daily Beauty Reporter "Sites We Love" szekciójában (bal oldalon, lent), ill. a Makeup Moxie-n.

A mi személyes kedvenceink a Makeup blog oldalsávjában érhetők el. A blogon számos bloggerinával interjút is készítettünk, amely képet ad a munkájukról, szempontjaikról is.

3. Infosite-ok, linkgyűjtők

Külföldi oldalak:

Hazai pálya:

A bejegyzés a Makeup Blogon megjelent írásunk frissített változata.

Szólj hozzá!

Címkék: blog

A bejegyzés trackback címe:

https://beautymarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr243236976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása